Isnin, 25 April 2011

BELAGAKINI SAH PERSENDAKAN BATOK BAGI

NAHA JALEI- Keputusan PRN-10 Sarawak sudah kita ketahui dan Rakyat Belaga sudah membuang undi dengan bijak. asapkoyan2u kali ini ingin menjawap serangan belagakini yang sebelum ini cuba memfitnah bahawa asapkoyan2u persendakan Pak Cik Batok Bagi.

Sekarang terbukti dengan sejelasnya SIAPA YANG HENDAK AMBIL KESEMPATAN SEBENARNYA TERHADAP BATOK BAGI??? Batok Bagi dan penduduk Naha Jalei telah menjawapnya di Kotak undi pada PRN lepas. Keputusannya seperti berikut;
 • PKR(belagakini & Geng)- 0 undi
 • SNAP- 0 undi
 • Mathew- 0 undi
 • Mike Jok- 1 undi
 • Kenneth- 3 undi
 • BN- 41 undi
Daripada kesemua penduduk Naha Jalei, seorangpun tidak mempercayai Belagakini dan kumpulannya. Ini bukan lagi cakap kosong sebaliknya sudah terbukti dan realitinya. Oleh itu, asapkoyan2u nasihatkan supaya Belagakini jangan lagi memfitnah dan menuduh sembarangan seperti sikap ketua-ketua PKR yang lainnya. Sedarlah hakikat sebenar, menulislah berlandaskan fakta yang benar dan bukan mencarut. Tidak perlu lagi mempersoalkan apa tujuan kewujudan blog asapkoyan2u kerana anda sendiri sudah pun ketahui sendiri jawapannya.

5 ulasan:

 1. Janganlah nak pergunakan nama orang kampung untuk publisiti murahan seperti Belagakini buat. Ini nasihat kepada semua pembaca blog ini.terima kasih!!

  BalasPadam
 2. Memang sikap penulis blog belagakini tu orang yang tidak berpendirian. Ikut Jejak bapaknya MIKU.

  Dulu mereka penyokong kuat JOHN BAMPA, PRN lepas sokong PKR!!! memang gila duit,mata duitan.

  Kalau hendak menulispun tulislah berdasarkan bukti dan fakta macam asapkoyan2u ini...

  BalasPadam
 3. Tengoklah respon belagakini...masih lagi tidak sedarkan diri. Sifat cemburu tesrhadap orang lain tidak boleh di kikis...

  Masih berdolak dalih dan beralasan kerana kalah...inilah sikap kecewa dan tidak mahu akui kelemahan.

  Dia suruh asapkoyan menjelaskan AKDC?? apa kaitan dengan asapkoyan...pergilah sendiri ke pejabat AKDC tu..

  Macam ini kah orang yang educated?? berfikiran negatif dan beri kenyataan tanpa usul periksa. hanya dengar kabar angin, sudah pun nak sebarkan huhu!!! sedarlah belagakini...

  Apapun alasan kamu sekarang, inya sudah terbukti rakyat belaga sudah pandai dan matang menilai!!!

  BalasPadam
 4. Memang sah Wing ini tidak langsung berpendirian. Tengok logo Blog Belagakini sekarang. Sebelum ni dia sokong PKR!!!

  Sekarang bila DAP menang, dia pula nak sanjung parti CINA ini. Inilah orang yang sanggup menjual diri demi kepentingan sendiri. Orang Belaga tidak akan terpengaruh lagi dengan sifat belagakini lompat katak ini.

  BalasPadam
 5. Itulah Perangai PKR dan penyokongnya..tak hairan lah wing miku jadi sedemikian.Bos borek anak buah rintik.lihat saja ramai diantara ahli PKR keluar parti atas sebab hilang kepercayaan terhadap pucuk pimpinan.itu merupakan salah satu contoh yang baik sebab cepat sedar sebelum terlambat..tetapi kes Wing miku ni pulak berbeza,kira2 keluar PKR masuk DAP sebab nak duit..dalam kepala asyik duit.dia rela mengelirukan pemikiran rakyat belaga demi untuk mendapat duit.sepertimana yang dikatakan oleh laki jeming diatas"tengok logo Blog Belagakini sekarang".

  BalasPadam